Pripremite se za pravi vatromet glazbe uz najveća imena hrvatske glazbene scene

Nekoliko dana dijeli nas do svečane dodjele glazbene nagrade Porin koja će se održati 17. ožujka u velikoj dvorani ŠC Gripe s početkom u 19:30 sati. Pripreme za glazbeni spektakl su u tijeku, a poznato je i tko su ovogodišnji prezenteri. Glavna pozornica veličine je 36x12 metara i na njoj će biti smješten i orkestar Porina koji će pratiti izvođače u nastupu uživo. Osim te bine bit će istaknuti dio za dodjelu statua te pokretna bina za rock bendove. Osim spektakularne pozornice postavit će se i tri video zida te više od 200 rasvjetnih tijela. Ispred centralne pozornice predviđen je fan pit u kojem će najvatreniji obožavatelji moći izbliza pogledati nastupe svojih omiljenih zvijezda. 

Voditelji svečane dodjele su šarmantni televizijski voditelji Duško Ćurlić i Iva Šulentić, a na splitskim Gripama očekuje se pravi glazbeni i televizijski spektakl na kojem će nastupiti neka od trenutačno najvećih imena domaće glazbene scene. Nastup na splitskom Porinu potvrdili su Josipa Lisac, Massimo, Neno Belan, Petar Grašo, 2Cellos, TBF, Maja Posavec, Dječaci, Queen of Sabe, Nina Kraljić, Auguste, Matija Dedić, Ivan Zak, Bruno Krajcar, Dunja Knebl i Kololira, Ante Cash, Saša Antić, Pavel, Vatra i Hladno pivo.

Također svoj dolazak na glazbeni događaj godine potvrdile su i mnoge televizijske, glazbene te sportske zvijezde koje će se ondje pojaviti kao prezenteri. Tako će pobjednike u 35 kategorija čitati Jelena Rozga, Tomo in der Muhlen, Giuliano, Žanamari, Ana i Lucija Zaninović, Ivan Šubara, Remi, Zorica Kondža, Luka Tralić - Shot, Frano Parać, Mirta Šurjak, Alfi Kabiljo, Paola Jusić, Goran Kovačević, Zlatko Gall, Zlatko Žervrnja, Đelo Hadžiselimović, Stipe Božić, Ella Dvornik te kao poseban gost Brendan Gallagher. Brendan je australski skladatelj, gitarist i glazbeni producent, višestruki dobitnik “Arie”, australske glazbene nagrade poput Porina ili Grammyja.

Prije početka same dodjele, sve zvijezde prošetat će od 19.00 sati crvenim tepihom. Porin je zamišljen kao spektakularan show za sve obožavatelje hrvatske glazbe uz najeminentnija imena s glazbene scene. I ove godine glazbena manifestacija će biti otvorena za publiku, a u prodaju je zbog toga pušten i ograničen broj ulaznica. Ulaznice po cijeni od 70 kuna se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Adriaticketa te na službenim stranicama: www.adriaticket.com

Svi posjetitelji u dvorani moraju biti do 19.30 sati jer u 20.00 sati počinje emitiranje uživo na 1. programu HTV-a.

 

Sve ostale informacije i novosti o Porinu možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama: 

Službena stranica: www.porin.org

Facebook: facebook.com/PorinHR

Twitter: twitter.com/porinhr

Instagram: instagram.com/porinhr

YouTube: youtube.com/user/porinhr/videos