Sutra počinje Tjedan Porina!

Predstavljanja knjiga, besplatni glazbeni filmovi, svirke, panel reasprave i klupe u stihovima

Sutra, 19. ožujka započinje dugoočekivani Tjedan Porina u Osijeku! Najvažnija glazbena nagrada zadnji put je bila u Osječko-baranjskoj županiji dvije godine za redom – 2005. i 2006. Slavonija je dugo čekala dolazak Porina, a organizacija Porina jednako tako odlazak u Slavoniju.
 
Tjedan Porina započinje u subotu u 12 sati službenim podizanjem zastave Porina na glavnom osječkom trgu (Trg Ante Starčevića). Službenom početku Tjedna Porina prisustvovat će pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije Tatjana Roth, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin, predsjednik podružnice HGU 4 Davor Dedić, pripadnici Počasne garde Hrvatski sokol, članovi HKUD Osijek 1862 i članovi Osječkog dječjeg zbora Zumbići.
 
U subotu navečer, točnije u 21:30 predviđena je projekcija glazbenog dokumentarca iz serijala „A Porina dobiva…“ o Vici Vukovu u Kulturnom centru Osijek (Ulica Kneza Trpimira 2/A). Ovo je samo jedan od pet dokumentaraca koje ćemo imati priliku pogledati u Tjednu Porina u KC Osijek. Ulaz na sve projekcije je besplatan.
 
U nedjelju, 20. ožujka u 12 sati predviđeno je oslikavanje klupa na potezu od Picassa prema pješačkom mostu. Osječke klupe oslikat će u stihove Porinovih pjesama udruga PLANTaža. Riječ je o osječkoj udruzi koja je osnovana s ciljem promicanja održivog načina života i ekologije, umjetnosti i kreativnosti te društveno odgovornog poduzetništva. Klupe će oslikavati akademski umjetnici Željka Fuderer Levak i Tomislav Livaja.
 
Isti dan s početkom u 18 sati predviđene su projekcije čak dva glazbena dokumentarca iz serijala “A Porina dobiva…” – filmovi o Dinu Dvorniku i Arsenu Dediću u KC Osijek. Nakon odličnih filmova, svi ljubitelji dobre glazbe i atmosfere pozvani su u službeni “Porinov kafić” – caffe bar Trica (Lučki prilaz 2) gdje će se od 20 sati održati glazbeni kviz “Porin” u kojem će sudionici moći osvojiti nagrade.
 
Cijeli program pogledajte u nastavku.